Opinion in disguise

Wanneer u dit leest, zijn we weer eens lekker genaaid door de bobos in de Wetstraat 16.

En niet het goede soort genaaid, u weet wel; met de betere vleselijke uitspattingen, maar eerder het “we prutsen maar verder terwijl we al veel eerder de juiste ingrepen hadden kunnen en moeten doen, maar niet durven omdat we zo graag aan onze zeteltjes vast houden”- soort genaaid.

Nu hoor ik u reeds komen (opnieuw, niet in die zin van het woord): jamaar, ben jij dan voorstander van verplichte vaccinatie? Re-so-luut-, 100%: JA!

In godverfuckingnaam; hoe is het nu mogelijk dat daar nog steeds zoveel discussie over bestaat?

Het nut van vaccins staat buiten kijf. De reden waarom we geen polio, mazelen, bof en dergelijke meer hebben, of toch amper niet meer, is omdat de vaccins W-E-R-K-E-N!

Nu lezen hoe ouders plots hun kinderen niet meer willen vaccineren tegen deze ziekten is zo enorm verontrustend dat het bij mij nog meer dan ooit een signaal is dat we ons ernstig moeten beginnen afvragen of we niet beter een soort toelatingsexamen moeten gaan afnemen vooraleer men mensen laat kweken. Enkel de mens lult boeken vol over zijn of haar recht op kinderen. Eender welk ander dier in de wereld dat niets kapot maakt, verwoest of vermoord hoor je niet daarover kwelen, maar wij moeten zonodig over ons recht op voortplanting zeiken terwijl we ons nageslacht nu ook nog bewust willen bloot stellen aan vreselijke aandoeningen. Compleet onverantwoord en rampzalig ouderschap. Zo iemand hoort geen kinderen te maken. Hoe durf ik? Hoe durf jij! Hoe durf jij leven in de wereld te brengen dat van alles nodig gaat hebben en de volledige bevolking haar gezondheid op het spel te zetten met jouw achterlijke gedachtegoed?

Je hoort de beunhazen die dan komen jammeren met het excuus dat ze zich zorgen maken, baas over hun eigen lichaam willen zijn en blijven, en de Pharma-maffia niet vertrouwen met wat ze allemaal wel niet in hun lichaam dat hen zo heilig is, spuiten.

We zullen maar even vergeten dat diezelfde categorie mensen geen problemen hebben met hun massaal gemanipuleerde voedsel vol preparaten, suikers, bindmiddelen, dikmakertjes, verdoken chemicaliën etc in idiote plastic verpakkingen, of de hoeveelheden coke die ze snuiven om het hedendaagse moderne hipster ouderschap aan te kunnen.

We willen kindjes, maar gelijktijdig ook als individu door het leven gaan, ons afzettend tegen de mainstream-maatschappij terwijl we allemaal dezelfde Komrad sneakers dragen, beanies op onze manbun koppen zetten en ruitjeshemden van Jack&Jones dragen in combo met de obligate woekerende baard, sleeves vol tattoos en de immer onontbeerlijke hoeveelheden armbanden, kraalkettingen en ringen rond de vingers dragen. Bijvoorbeeld he? Ik wil hier niet één enkele groep uitzonderen of demoniseren. Er zijn er ruimschoots voldoende om uit te kiezen. Choose your moron quoi.

Zolang we maar onszelf zijn en niet een kopie van iets anders of meedoen met de massa. Juist ja. #diepezucht

Het zotste van alles is dat je deze mensen zich geen vragen hoort stellen bij een chirurg die latex handschoenen gaat dragen om je zo steriel mogelijk te opereren, opdat je toch wel geen vleesetende bacterie of eender welke klote infectie zou oplopen.

Waarom? Omdat je gewoon weet dat dat voor je eigen veiligheid is. Omdat je vertrouwt op de wetenschap die erachter schuil gaat. Je vertrouwt de arts(en) die jouw gezondheid moeten redden omdat je ofwel pech had ofwel er een zootje van gemaakt hebt. Waarom? Omdat zij daarvoor gestudeerd hebben.

En ja, artsen zijn niet feilloos. Maar ik leg mijn leven nog steeds liever in de handen van een arts dan de zoveelste idioot die in een staat van complete opwinding en zinsverbijstering een link heeft geopend met daarop informatie die er geen is.

“Ze maken dat met M-RNA! Je weet niet hoe gevaarlijk dat is!” Nee. En jij ook niet hufter. Maar jij bent wel gevaarlijker voor de volksgezondheid op dit moment door zo paniek te zaaien over hetgeen jij ook niets weet. “Dat kan tot myocarditis leiden!” Ja. En van Paracetamol kunnen je nieren en lever het begeven, indien jouw dna daar gevoelig aan zou zijn of bij overmatig gebruik. Ik lees ook bijsluiters. Maar desondanks neem je het omdat het goed voor je is. Eventuele nevenwerkingen kan je toch pas herkennen zodra je ze ervaart. Dat is nu eenmaal het risico.

Iedere nieuwe technologische en wetenschappelijke ontwikkeling is vaak vreemd en misschien angstaanjagend. Maar je moet wetenschap omarmen. Dat doe je toch dagelijks wanneer je je Instagram checkt op je smartphone, Waze opzet om het betere gps-werk voor je te laten doen, een condoom over je erectie probeert te schuiven of antibiotica neemt indien je dat condoom niet over je erectie kreeg of wou doen. Shame on you . Respecteer je partner en diens integriteit. Ik heb dat ook moeten leren.

Hoofdpijn? Dan neem je toch een aspirientje? Of een Dafalgan? Neuten we daarover? Neen, omdat we ons nadien beter voelen. Omdat we weten dat die pillen werken. Daarover doen we niet zo lullig. Ieder medicijn heeft een bijsluiter met daarop de wettelijk verplichte melding van eventueel mogelijke bijwerkingen. Dat is normaal, er bestaat geen medicijn zonder mogelijke bijwerkingen omdat iedere mens nu éénmaal anders is en elk lichaam anders kan reageren. Maar men weet wel dat het overgrote deel er relatief goed op zal reageren, dus voor de massa is het veilig.

Of je nu “je eigen onderzoek” deed via you-tube, en diverse andere idiote sociale media kanalen, of dat je gelooft in Rao en L. Ron Hubbard zijn gezeik of gewoon je zodanig blind aan het staren bent op je recht van meningsuiting: je mening doet er geen hol toe. Wetenschap is gebouwd op feiten. De definitie van een feit is dat het gewoon IS. Ondanks jouw idiote mening. Een feit blijft een feit. Daarom is wetenschap zo mooi.

Die chirurg van daarnet behoort tot hetzelfde groepje dat door de twijfelaars en angsthazen in een hoek geduwd is als de zogezegde gijzelnemers van onze vrijheden, de virologen die ons doen en laten aan banden willen leggen en dat is niet juist noch fair.

De politici die als rasechte verwaande en verwende kinderen gewoon jojo spelen met gegevens ten kosten van ons allen: die moet je vervloeken en veroordelen. Hun maakt het niets uit, hun loon blijven ze zichzelf uitkeren met ons belastingsgeld.

Al die twijfel en geproclameerde rechten op het uiten van een mening worden wel even misbruikt om het land, al haar inwoners en onze economie te gijzelen.

Wanneer enkelen door hun onverantwoorde, gedegenereerde gedrag zoveel schade kunnen aanrichten omdat ze niet durven, bang zijn of twijfelen zouden ze van mijn part daarvoor aansprakelijk gesteld mogen worden.

Maar mensen zijn nu eenmaal schapen. De ene bleit, de ander doet mee. Uit gemak. Want dat is het eenvoudigste. “Jamaar, ik stel mij daar vragen bij”. Stel ze gerust, blijf ze stellen, het is absoluut je recht dat te doen en we moeten zeker waakzaam blijven opdat men niet zomaar doet wat men wil met ons. Maar tegen een werkend vaccin zijn en daardoor de boel constant om zeep helpen is not done.

Jouw recht op zelfbeschikking is onderhevig aan het welzijn van de maatschappij.

Ook al heb ik er hier soms mijn buik vol van , toch leven wij in een enorm welvarend land. Toegegeven dat er jandorie nog veel werk aan de winkel is op tal van vlakken, maar overall valt het nog mee. In zo een land leven, er van uitgaande dat het doodnormaal is dat je ziektekosten terug betaald worden, onderwijs van een (redelijk) hoog niveau en voor iedereen toegankelijk is, de levensstandaard best hoog is en je hier enorme vrijheden hebt, brengt nu éénmaal ook iets met zich mee waar alle schreeuwers zich totaal niet mee bezig houden: plichten. Je hebt nu éénmaal ook plichten als je jezelf rechten toe wil eigenen of die toebedeeld krijgt.

In dit geval gaat het om de noden van de velen die zwaarder wegen dan de noden van de enkelen of de enkeling.

Maar: ik wil niet nog meer polariseren dan er al is gebeurt. Ik begrijp de angst. Ik heb zelf soms ook twijfels. En dan grijp ik terug naar het basis beginsel: wetenschap en het vertrouwen daarin. Ja, er zijn ook charlatans, maar net zoals je moet blijven geloven dat politie er is om ons allen te beschermen, moeten we ook blijven vertrouwen op de wetenschap en haar apostelen, ook al zal ons vertrouwen misschien ooit beschaamd worden, dan nog moet je daarin rotsvast blijven geloven.

We mogen wel ten zeerste verdomd pissed zijn op onze leuke jongens en meisjes in Brussel. U weet wel, onze dagelijkse aflevering van Klein, Klein Kleutertje.

De hufters die het maar niet voor mekaar krijgen om met drie klimaat ministers een degelijk plan samen te stellen voor een land ter grootte van een walnoot, en die dan ook nog mekaar de loef af willen steken in de pers door dingen te stellen als “indien die of die niet mijn zin geeft, ga ik niet naar Glasgow op de klimaattop verschijnen met mijn privé- chauffeur-in-geldverslindende-wagen betaalt door de belastingbetaler”.

In Luik zeggen ze dan “quin vache, ti”.

Diezelfde hufters hadden zes maanden geleden verplichte vaccinatie moeten invoeren. Dan hadden we nu deze discussies niet.

Indien je een goede medische reden hebt om te weigeren: prima, volstrekt begrijpelijk. Voor de rest: flauwekul. Maak ik me daarmee onpopulair? Verlies ik daardoor mogelijk vrienden of klanten? Zie ik er nu écht uit alsof ik daarmee inzit? I don’t care. Ik heb ook een hart conditie en enkele gezondheidsperikelen, en toch zat ik direct in het vaccinatiecentrum. Ook met een bang hartje gedurende 1 seconde, maar daarna ging mijn brein weer werken en zei: wetenschappers hebben dit bedacht. Niet twijfelen.

Indien de politiek de moed en de ballen had (u weet wel, die twee al dan niet tastbare of denkbeeldige dingen die in principe tussen je benen hangen) om die keuze gemaakt te hebben toen ze reeds ruim voldoende waarschuwingen hadden gekregen voor wat er komen ging, dan konden u en ik zonder zorgen Kerst vieren, op café blijven gaan of lekker gaan dansen in een club. Maar nee, liever gingen ze de waiting game nog maar eens spelen. En waarom ook niet? Zij verdienen er geen cent minder door.

Maar door hun getreuzel, gefezel, gekonkelfoes en onkunde hebben ze het voor mekaar gekregen dat ik nu bv in de afgelopen twee maanden ettelijke keren mijn deur moest sluiten wegens een mogelijke besmetting, het bijkomend obligate testen, en vooral het wachten waardoor je de zaak niet kan open doen. Gooi daarbij het enorme tekort en verloop aan personeel mede door de “corona bewustwording” en een pak depressies, inzinkingen etc (niet van mezelf), en mijn misgelopen inkomsten klokken af op 22000 euro.

Tel daarbij de annuleringen van boekingen voor workshops, teambuildings, tastings en recepties die hoogtij vieren momenteel en je mag nog eens 8000 euro er bovenop gooien. En nu dus het sluitingsuur. Net op het moment dat we op z’n drukst zitten, krijgen we dat erbij. Ik keek naar mijn omzet gisteren en zag het resultaat: 500 euro minder op een avond dan de week ervoor tijdens normale openingsuren.

Reken maar uit dat, indien we nog mogen doorwerken tot nieuwjaar tenminste, dat ook weer 8000 euro gaat kosten. Totaal: 38000 euro gemiste inkomsten.

Nu gaat u zeggen; “Is geld dan het belangrijkste voor jou?”.

Natuurlijk niet. No way. Maar u moet wel wat meer context krijgen. Kijk: na acht jaar ploeteren, zwoegen en vooral enorm veel pech hebben en een hoop tegenwerking en tegenslag te hebben geïncasseerd, ging dit het allereerste jaar zijn dat ik eindelijk eens een beetje reserve ging sparen, opbouwen. Die 38000 euro? Waren dus normaal gezien pure winst geweest omdat mijn cashflow goed zit en ik geen schulden meer heb. Eindelijk ging ik kunnen beginnen dromen over een huisje te kunnen kopen, mijn uiteindelijke doel al zolang. En nu dus weer niets. Dat knaagt. Een jaar voor niets gewerkt te hebben. Weeral. Wat is het volgend jaar? In elk geval had dit vermeden kunnen worden. Door de keuze te maken die men moest maken, ook al maakten onze bestuurders zich daar mss in het begin niet populair mee, op langere termijn zouden ze ervoor herinnerd zijn geweest. En vooral; gerespecteerd.

Maar nu…

Ik wijs de weigeraars niet met de vinger. Ik begrijp hun angst en bezorgdheid. Het komt erop aan te kunnen verder kijken dan je neus lang is.

Maar de overheden van dit land hebben allemaal grondig gefaald. Stuk voor stuk, zonder uitzondering. Dit lag niet aan meerderheden of minderheden in de regering. Beide kanten zitten daar en worden evenveel en evengoed betaalt, ongeacht welke kant van het halfrond ze innemen. Zij hadden de taak om het juiste te doen opdat het volk zich geen vragen moest stellen. Opdat ze zich geen zorgen moesten maken. Opdat de twijfel nooit zo gezaaid had kunnen zijn zoals dat nu het geval is. Ze hadden de unieke gelegenheid om boven zichzelf uit te kunnen stijgen en zich onsterfelijk te maken. Nu zijn ze zich onsterfelijk belachelijk aan het maken.

En wederom hebben ze gefaald. Nog maar eens. Betogen in Brussel? Het recht erop en de nood eraan begrijp ik. En ik wil ook mee gaan betogen. Niet tegen de vaccinatie. Nee, tegen de laksheid en de lafheid van onze beleidsmakers.

Maar ik weet wel dat iedere betoging in Brussel, hoe goed bedoeld ook, altijd crapuul met zich mee gaat brengen dat van de gelegenheid gebruik gaat maken om te plunderen, Politievoertuigen en infrastructuur te vernielen, alsook zelfstandigen hun werk. Voor dat alles betalen wij dan ook nog belastingen.

Daaraan meedoen is even destructief als zelf een Molotov cocktail gooien. En even onverantwoord. Wel makkelijk natuurlijk, zolang die betogingen maar niet in onze eigen straat doorgaan met rellen, plunderingen en geweld erbij. Want dan willen we wel graag dat de politie ons komt beschermen.

Zolang het maar een ver-van-mijn-bed-show is, doen we graag mee.

Is het niet eens hoog tijd om eensgezind te betogen voor wat moet ipv iedere twijfel en angst de bovenhand te laten nemen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: